Medlemsinfo

Nygraderade Judoka till orange och brunt bälte!

Onsdagen den 24 maj hade VJK klubbgradering för ungdomsgruppen och vuxengruppen. Detta var också första gången som vi hade de nya graderingsbestämmelserna på “prov”. Monica gick upp för gradering till 4 kyu (orange bälte) och 7!! ungdomar gick upp för gradering till 1 kyu (brunt bälte). Brunt bälte är det högsta som en klubb kan gradera upp till så det fanns anspänning i dojon av förväntan!

Efter egenanpassad uppvärming startade graderingen med randori (kamp-moment) där det var 2 byten i ne-waza (på mattan) och 2 byten tachi-waza (stående). Det märktes att randorin var “extra jobbig” för att nervositeten över att bli bedömd ökade pulsen – och att solen lyste in på dojomattan.

Efter randorin fick alla visa sin kata – som är ett förutbestämt program. Ungdomarna visade 2 av 5 serier i kastprogrammet – Nage no kata (forms of throwing) och Monica visade de 6 första teknikerna i Ju no kata (forms of gentleness). Detta var till examinatorernas stora belåtenhet, fina tekniker!

Sist visades alla tekniker – och i VJK:s nya graderingsbestämmelser får den som graderar själva välja vilka tekniker som används, men att det är både kvalitét och kvantitet i kunskapsbanken.

Efter 1 timma och 20 minuter kunde våra judoka titulera sig en ny grad! Grattis!

/ Niklas, ordförande & glad examinator!