Medlemsinfo

Nyhetsbrev 2 – 2022

 

Hej alla som är med på ett eller annat sätt i Varbergs Judoklubb!

Nu börjar snart vårterminen att gå emot sitt slut, men det är ett antal träningar kvar innan det är dax. I våra barngrupper är det inom ett par veckor gradering till en högre grad. Då får man visa sina kunskaper; alla de kast och fasthållningar som man har lärt sig!

Idag var jag examinator för en zongradering – det är till för dem som skall testa att gradera sig till det första och andra svarta bältet. De sa till mig att de tränat minst 4 månader 2-3 gånger i veckan för att kunna alla tekniker, rörelsemönster och former som behövs för det svarta bältet! Själv är jag i “träning” inför min gradering och började 1 år i förväg för att vara säker på att det kommer gå bra! För min del är det dags i september (till den femte svarta graden av svart).

Så det gäller att man som tränande judoka lyssnar på sin tränare, tar del av det som visas och att man övar, övar, övar, övar, övar och övar lite till så att det sitter kvar i kroppen länge!

Vad är det som har hänt i VJK och vad kommer att hända framöver…?

VJK CUP 23
Måndagen den 2 maj kommer vi att köra vår interna klubbtävling VJK Cup med start/samling 1715… Om du vill tävla så skriver du upp dig på anslagstavlan vid skorna – även till dig förälder/ungdom som vill sitta vid poängtavlan eller vara domare. Du vet väl om att du kan anmäla dig även online! Klicka här…
https://vjk.nu/medlemssidor/tavlingar/vjk-cup/anmalan-online/

JUDITS POKAL
Lördagen den 7 maj går nybörjaretävlingen Judits Pokal i Göteborg. Den riktar sig denna gången till de judoka som är (U9, U15 och U18). Är du intresserad av att tävla på tävlingen – anmäl dig online via vårt formulär.
här: https://vjk.nu/medlemssidor/tavlingar/externa-tavlingar/

HALVLEK

Söndagen den 24 april kommer styrelse och tränare att ha “Halvlek” – vilket innebär att de planerar in höstterminen med datum för läger, tävlingar, utbildningar, graderingar och mycket mer…

GYM BLEV KLUBBRUM
Det som tidigare var gym – med ingång från hallen har nu blivit klubbrum och förråd av judodräkter. Där kommer vi förvara judorelaterade saker såsom bälten, graderingsmaterial och pärmar för instruktörer med mera.

NY HEMSIDA
Om du ännu inte har sett vår nya hemsida så hittar du en hel del info under medlemsidorna på https://vjk.nu/medlemssidor/.

SMOOTHCOMP – Registrering för judoaktiviteter
Svenska Judoförbundet har med många judoklubbar börjat använda sig utav företaget Smoothcomp. När man som judoka skall anmäla sig till tävlingar, läger och/eller utbildningar så behöver man ha ett aktivt konto. Vi har skapat en lathund för dig – så du kan registrera och anmäla dig. Men VJK står fortfarande för kostnaden för eventet/arrangemanget – så där klickar du “bakåt”. Mer info hittar du här: https://vjk.nu/wp-content/uploads/2022/04/Lathund-SmoothComp.pdf

VJK PROFILKLÄDER
Styrelsen är i förhandling med ett nytt företag gällande profilprodukter/kläder och vi kommer att lansera en ny webshop för dessa under hösten. Så håll utkik på hemsidan och i kommande nyhetsbrev.

MEDLEMSKAP I VFS
VJK har ansökt om medlemskap i Varbergs Föreningsservice och vi kommer ha möjlighet att anlita dem om vi skall ha hjälp med diverse uppdrag.

VÅRTERMINSAVSLUTNING
Terminsavslutning kommer ske i respektive grupp – fråga instruktören om när det är dags för “sommarlov” i din grupp – vi hoppas på något storslaget kommande år!!!

Träna på!

Niklas Strandberg
Ordförande VJK